Δραστηριότητες Δραστηριότητες

Βρίσκεστε στην ιστοσελίδα Δραστηριότητες! Αυτό σημαίνει ότι σκέφτεστε ή έχετε ήδη αποφασίσει να λάβετε μέρος σε μία ή περισσότερες δραστηριότητες κατά τη διαμονή σας στην Γλυκή.

Γλυκής Έαρ

Αξέχαστες εμπειρίες

Το προσωπικό του καταλύματος Γλυκής Έαρ μπορεί να σας ενημερώσει αναλυτικά για τις διαθέσιμες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην Γλυκή και να σας καθοδηγήσει για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τις πληροφορίες που ακολουθούν και να έρθετε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες από κοντά.

Γλυκή / Αχέροντασ

Περίπατος στη φύση

Εάν θέλετε να απολαύσετε απλώς το υπέροχο φυσικό τοπίο και τις ομορφιές της περιοχής μας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιπάτους στη φύση δίπλα από τον ποταμό Αχέροντα. Σε αρκετά σημεία υπάρχει η δυνατότητα να διασχίσετε το ποτάμι με σχετική ευκολία, ενώ για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν αρκετά σημεία όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να δροσιστείτε στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Γλυκή / Αχέροντασ

Πεζοπορία στον Αχέροντα

Ξεκινώντας από τους περίφημους μύλους Σουλίου μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική φύση της περιοχής μας ακολουθώντας υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές. Οι μύλοι Σουλίου είναι μία ειδυλλιακή τοποθεσία σε ένα υπέροχο γραφικό τοπίο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο παλιός νερόμυλος που βρίσκεται εκεί χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων. Πίσω από τον παλιό νερόμυλο πηγάζουν τα νερά του ρέματος τα οποία στην συνέχεια καταλήγουν στον ξακουστό Αχέροντα.

Γλυκή / Αχέροντασ

Rafting στον ποταμό Αχέροντα

Επισκεπτόμενοι την περιοχή μας έχετε την ευκαιρία να ζήσετε δυνατές συγκινήσεις κάνοντας rafting στα νερά του ποταμού Αχέροντα. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Γλυκής είναι σύντομη και προσιτή για τον καθένα (2ου και 3ου βαθμού δυσκολίας). Για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και δύσκολα κομμάτια του ποταμού από τα Σερτζιανά ως τη Γλυκή για ράφτινγκ, διάρκειας 4-5 ωρών, με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας. Λόγω των πηγών ο ποταμός έχει πάντα νερό και το rafting γίνεται όλη την διάρκεια του έτους. Σύμφωνα δε με τον μύθο, ακολουθούμε την ίδια διαδρομή με τον χάρο που μετέφερε τις ψυχές με τον οβολό στον κάτω κόσμο.